Bitter en Zoet Culinair Erfgoed Diner Frederiksoord

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseren we van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner.  Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om onze gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied!

De Koloniën van Weldadigheid hebben een (nog onontgonnen) historische verbinding op het gebied van voedsel. De Koloniën zijn ontstaan als oplossing voor de armoede in de grote steden; gebrek aan alles, maar vooral aan eten. In de vrije Kolonie leerde men door middel van landbouw (verbouwen van voedsel) om zelf een goed bestaan op te bouwen. De onvrije Kolonie was een zelfvoorzienende gemeenschap waar het voedsel voor en door de verpleegden werd verbouwd.

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu.

 

Datum zondag 27 mei, 17 juni, 22 juli, 19 augustus, 16 september
Tijd vanaf 14.30 uur tot ongeveer 20.00 uur
Kosten € 49,50 p.p. (uitgebreid 4 gangen diner, amuse en aperitief)
Locatie 27 mei Fruithof , Majoor van Swietenlaan 1a Frederiksoord
17 juni Bierbrouwerij Maallust, Hoofdweg 138 Veenhuizen
22 juli en 19 augustus Bitter en Zoet, Hospitaallaan 16 Veenhuizen
16 september Koloniekerkje Wilhelminaoord
Meer informatie en opgave? www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners