Bitter en Zoet Culinair Erfgoed Diner

In het kader van 200 jaar Koloniën van Weldadigheid organiseren we van mei t/m september 2018 iedere maand een culinair erfgoed diner.  Met een wisselend culinair thema gerelateerd aan de bijzondere historie van de koloniën. Verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden. De diners vinden telkens op een andere locatie plaats om onze gasten met zoveel mogelijk aspecten van de Koloniën in aanraking te laten komen. Er zijn zoveel bijzondere pareltjes in dit prachtige gebied!

Tijdens het vierde Culinaire Erfgoed Diner op 19 augustus ben je te gast bij Bitter en Zoet, met als thema ‘Varken op de ladder’ Niet letterlijk, maar als historisch uitgangspunt dat men vroeger het kostbare varken van kop tot staart gebruikte. Om 14.30 ben je van harte welkom en bestaat het programma uit drie onderdelen (die je allemaal meemaakt): 1. Demonstratie verse worst maken  2. Bezoekje aan de varkens van Bitter en Zoet 3. 200 jaar Culinaire historie  door Egbert Wildervanck van het Drents Archief.
Varken is ook het centrale ingrediënt in de gerechten.


Datum
zondag 19 augustus, 16 september
Tijd vanaf 14.30 uur tot ongeveer 20.00 uur
Kosten € 49,50 p.p. (uitgebreid 4 gangen diner, amuse en aperitief)
Locatie 19 augustus Bitter en Zoet, Hospitaallaan 16 Veenhuizen
16 september Koloniekerkje Wilhelminaoord
Meer informatie en opgave? www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners