Bockwalk: herfstwandeling met maaltijd en bockbier

Een heerlijke herfstwandeling gecombineerd met lekker eten en drinken bij het proeflokaal van onze topbrouwerij Maallust.

De wandeling met gids door de grimmige geschiedenis van het verboden gevangenisdorp duur ongeveer tweeënhalfuur en is vier kilometer lang.

Gids Peter is zelf opgegroeid in Veenhuizen in de tijd dat het dorp nog verboden voor buitenstaanders was en veel van onze monumenten dichtgetimmerd waren, fantastisch speelterrein.
Later heeft hij ook in alle gevangenissen van het dorp gewerkt. Hij kent dus bijna alle gebouwen van binnen en buiten.

De wandeling is ontspannen en voert langs de lange lommerrijke lanen en heel veel van die beruchte panden met hun bijzondere gevelteksten.

De wandeling start en eindigt bij het Maallust terrein waar je heerlijk kunt nazitten en nagenieten in het monument van onze oude maalderij en nu dus onze brouwerij. Bij mooi weer is het terras een echte aanrader. Misschien wel het mooiste van Drenthe en een avondetappe waardig. (Mag ik dat zeggen?)

U krijgt dan een heerlijke maaltijd passend het thema herfst en bockbier en uiteraard heerlijk bier van deze prijzen-winnende brouwerij. Met een ruime portie nacho’s én een heerlijke hotdog.

Datum iedere zaterdag en zondag
Tijd 14.00 uur
Kosten € 24,50 p.p. incl. maaltijd en bockbier
Startpunt Maallust, Hoofdweg 140 Veenhuizen
Reserveren verplicht
via https://www.bockwalk.nl/