Culinair Erfgoed Diner: de engel van het kwaad

Het vijfde en laatste Culinair Erfgoed Diner van 2019 staat in het teken van drank op de kolonie. In alle onderzoeken die wij hebben gedaan met betrekking tot de Erfgoed Diners steekt het telkens weer de kop op. Linksom of rechtsom, de aanstichter van veel onenigheid of handgemeen: alcohol, de engel van het kwaad.

We organiseren deze editie in samenwerking met het proeflokaal van Maallust. We proberen een bezoek te brengen aan de hopvelden, achter de jeugdgevangenis in Veenhuizen. De bewoners van de PI helpen bij het verbouwen en mogelijk maken van een lokale hopoogst voor de bierbrouwerij. De hopplant vormt in maart/april al frisse jonge scheuten. Die scheuten zijn trouwens eetbaar, wist je dat? In mei maakt de plant een groeispurt door, waarbij de planten zich in ranken omhoog werken langs de leidraden. De bloei is van juli tot september, en dan zijn de hopbellen klaar voor de oogst. Vorig jaar (september 2018) gebeurde dat voor het eerst.

We beginnen om 15.00 uur met een ontvangst en dan ontvouwt het programma zich vanzelf. De avond eindigt na het diner rond 20.30 uur.

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu. De gerechten op je bord zijn verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden.

Met deze diners willen we de bijzondere historie van de Koloniën van Weldadigheid op een smakelijke manier toegankelijk maken.

Datum zondag 22 september 2019
Tijd 15.00 uur
Kosten € 77,50 per persoon. Geheel verzorgd, inclusief vier gangen diner, dranken en interactief middagprogramma met o.a. rondleidingen en verhalen.
Locatie Restaurant Bitter en Zoet, Hospitaallaan 16 Veenhuizen
Meer informatie en opgave? Kijk op www.bitterenzoet.nl/erfgoed-diners