Festival Veenhuizen Klassieke Muziek en Verhalen

Festival Veenhuizen is een uniek festival vol klassieke muziek, met topmusici, en -ensembles van nationale en internationale allure, rondom de historische verhalen van het prachtige Drentse dorp Veenhuizen.

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt het festival voor de tweede keer georganiseerd met dit jaar een Boheems tintje met veel muziek van Dvořák en Janáček. De volledige programmering is bijna rond.

Het festival verwelkomt onder andere het Margaretha Consort. Zij komen weer in Veenhuizen langs om een Boheemse Bruiloft te vieren.

Ook heten we de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington, finaliste van de Dutch Classical Talent Award, van harte welkom. Zij trakteert de bezoekers op een concert met virtuoze vocale muziek waarbij ze wordt begeleid door David Mackor met verschillende tokkelinstrumenten.

Een van de meest opmerkelijke jonge pianisten van dit moment,  Caspar Vos, komt naar Veenhuizen. Hij brengt samen met schrijfster en verteller Mirjam van Hengel het verhaal van de verlegen Catalaan Frederic Mompou.

Huijnen & Hopman
Marieke Hopman, leading lady uit de accordeonwereld en violiste Cecile Huijnen – spelen repertoire van hun nieuwe cd die in het najaar uitkomt: Love! Een warmbloedig, meeslepend en spetterend repertoire over de liefde.

Het festival wordt zaterdagavond afgesloten met een heuse peña, een informele muzikale samenkomst die in Latijns Amerika erg populair is en niet bestaat zonder liederen, kameraadschap en wijn. De volledige programmering en alles over de kaartverkoop is te vinden via de website www.festivalveenhuizen.nl

Festival Veenhuizen wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, gemeente Noordenveld, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gravin van Bylandt Stichting.

Datum vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus
Entree Kijk voor prijzen op festivalveenhuizen.nl/tickets/
Locatie
Diverse locaties in Veenhuizen (zie definitieve programmering)
Tickets & meer informatie: www.festivalveenhuizen.nl