Festival veenhuizen: klassieke muziek en verhalen

Laat u op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022 verwonderen door klassieke muziek en verhalen tijdens Festival Veenhuizen!

Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival vol klassieke muziek en verwante genres: ontdek topmusici en laat u meevoeren langs de indrukwekkende verhalen van het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen. Tegen het decor van historische gebouwen, statige lanen en wondermooie natuur verrijst een intiem festival met concerten, pop-up optredens, wandelingen en gezellige plekken voor een hapje en een drankje.

Veenhuizen is een plek met veel verhalen. De voormalige Kolonie van Weldadigheid heeft een rijke geschiedenis en is zelfs Unesco Werelderfgoed. Raak gevangen door de muziek in de straten, in een omgeving die meer dan anderhalve eeuw afgesloten was van de rest van de wereld. Bezoek optredens op historische locaties, maak een literair-muzikale wandeling of word verrast door een concert vanaf uw terrasstoel. Festival Veenhuizen blaast de verhalen van het dorp nieuw leven in.

Ook het programma van deze vierde editie wordt weer samengesteld door Fuse (fusemusic.nl), de Nederlandse topformatie die bekend is als huisband van Podium Witteman. Voor Festival Veenhuizen maakt het zestal een avontuurlijk programma, een mix van ervaren muzikanten en aanstormende talenten die bruisen van de creativiteit. Met voor ieder wat wils: van de mooiste klassieke muziek en jazz tot wereldse volksmuziek, dans, po√ęzie en spannende kruisbestuivingen.

Datum vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022
Alle informatie over de voorstellingen, bestellen tickets en het programma is te vinden op www.festivalveenhuizen.nl