Avond-Fietsexcursie Fochteloërveen met boswachter

Pal aan Veenhuizen grenst het weidse Fochteloërveen, een ruig hoogveengebied dat met zijn verre horizon bijna on-Nederlands aandoet. Het is één van de grootste hoogveen gebieden in Nederland, dat zich vroeger uitstrekte over grote delen van Drenthe en Friesland. Het hoogveen heeft er enkele duizenden jaren over gedaan om uit te groeien tot de omvang die het nu heeft.
Het Fochteloërveen en het bosgebied ten zuiden van Veenhuizen herbergen een grote diversiteit aan natuurlijke elementen, zoals levende hoogveen, droge en vochtige heide, vennetjes, graslanden en bostypen zoals naald-, loof-, en gemengde bossen. Deze diversiteit zorgt weer voor veel variatie aan flora en fauna. Grote kans dat u ’s avonds de kraanvogels hoort en reeën spot…

Wilt u dit gebied (beter) leren kennen? Meldt u dan aan voor een unieke avondexcursie met de boswachter. Laaf u aan zijn kennis, geniet van kikkerconcerten en spot bijzondere vogels tijdens hun avondritueel, terwijl u door dit bijzondere gebied fietst.
Tip: neem een goede verrekijker mee!

Uiteraard bent u van harte welkom voor een 3-gangen diner voorafgaand (of aansluitend) aan de excursie voor € 34,50 per persoon.

Datum zaterdag 25 augustus om 19.30 uur
Kosten€ 7,50 per persoon, excl. fiets, Fietshuur € 8,- per fiets of € 12,50 voor een E-bike
Locatie Hotel restaurant Bitter en Zoet, Hospitaallaan 16 Veenhuizen
Meer informatie en opgave? Mail naar info@bitterenzoet.nl of bel 0592-385002