Festival Veenhuizen-muziek en verhalen: films verzorgd door Filmfestival Veenhuizen

In het kader van Festival Veenhuizen-Muziek en verhalen verzorgt het Filmfestival Veenhuizen op zaterdag 14 juli de vertoning van de Spaanse documentaire La Chana en de Amerikaanse film Beasts of the Southern Wild in de Tuinen van Weldadigheid.

La Chana (documentaire/Spaans/2016)
La Chana is de naam van een flamenco-danseres, of zoals in de documentaire naar voren komt, dé flamencodanseres van de tweede helft van de twintigste eeuw. Een Catalaans zigeunermeisje dat zichzelf leerde dansen door naar de radio te luisteren en uitgroeide tot een internationaal icoon van de flamencodans. Regisseuse Lucija Stojevic vertelt via het verhaal van Antonia ‘La Chana’ Santiago Amador ook het verhaal van de flamenco zelf, in al diens furieuze, energieke glorie. Niet voor niets won La Chana vorig jaar op het IDFA (Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam) de publieksprijs.
Flamenco-gitarist Ruud Stoop zorgt voor een muzikale omlijsting.

Datum zaterdag 14 juli 2018
Tijd 11.30 uur, lunch na de film (wordt apart verrekend)
Kosten Het is alleen mogelijk om een dagkaart (€ 25,00 p.p.) te bestellen voor Festival Veenhuizen (hiermee krijg je, behalve toegang voor de films,  ook toegang tot andere activiteiten van Festival Veenhuizen). De lunch wordt apart verrekend
Locatie De Tuinen van Weldadigheid. Hospitaallaan 48 Veenhuizen
Reserveren is noodzakelijk. Om zeker te zijn van een plaats is het verzoek een mail te sturen naar info@festivalveenhuizen.nl.

Beasts of the Southern Wild (Amerikaanse dramafilm/2012)
Hushpuppy, een onversaagd zesjarig meisje, woont bij haar vader, Wink, in “de Badkuip”, een gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta, aan de rand van de wereld. Alhoewel Wink van zijn dochter houdt bereidt hij haar met harde hand voor op de ineenstorting van het heelal; op een periode waarin hij er niet meer zal zijn om haar te beschermen. Wanneer Wink een mysterieuze ziekte krijgt, raakt de natuur van slag en stijgen de temperaturen. De ijskappen smelten en een leger van prehistorische wezens genaamd aurochs wordt losgelaten. Met het water dat steeds maar stijgt, de aurochs die komen en de gezondheid van Wink die achteruit gaat, gaat Hushpuppy op zoek naar haar verloren moeder.
Met prachtige klassieke filmmuziek.

Datum zaterdag 14 juli 2018
Tijd 15.30 uur
Kosten Het is alleen mogelijk om een dagkaart (€ 25,00 p.p.) te bestellen voor Festival Veenhuizen (hiermee krijg je, behalve toegang voor de films, ook toegang tot andere activiteiten van Festival Veenhuizen).
Locatie De Tuinen van Weldadigheid. Hospitaallaan 48 Veenhuizen
Reserveren is noodzakelijk. Om zeker te zijn van een plaats is het verzoek een mail te sturen naar info@festivalveenhuizen.nl.