Filmfestival Veenhuizen

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 september 2020 kunt u weer volop genieten van mooie en indrukwekkende arthouse/ filmhuisfilms op bijzondere locaties in Veenhuizen.
Dit jaar wordt alweer de negende editie van het Filmfestival Veenhuizen (FFV) gehouden.

Thema: Toewijding
Toewijding staat synoniem voor: aandacht, devotie, genegenheid, ijver, inzet, liefde, overgave, trouw, zorgzaamheid. Een thema dat op vele manieren verbonden is aan het Filmfestival Veenhuizen.
Allereerst gaan we terug naar 1818, het jaar waarin de Maatschappij van Weldadigheid is opgericht en waarvan Veenhuizen, destijds als strafkolonie, onderdeel uitmaakt. Toewijding lag aan de basis hiervan.
In 1893 is het Hospitaalcomplex gebouwd, dat bestaat uit een aantal prachtige monumentale gebouwen. Een van deze gebouwen draagt de naam Toewijding en was de dienstwoning van de geneesheer in die tijd.
Vervolgens zijn we eeuwen verder en is het Filmfestival Veenhuizen ontstaan, vanuit de gedachte om binnen de historische context van Veenhuizen hedendaagse en culturele films te vertonen.
Toewijding is wat ons inmiddels al 9 jaar drijft en wij voelen ons hierbij enorm gestimuleerd door de toewijding waarmee onze gasten de filmavonden en het jaarlijkse filmweekend bezoeken!

Filmprogramma*
Ook dit jaar is het ons weer gelukt om een mooie selectie aan films samen te stellen. Films die allemaal op hun eigen wijze het thema Toewijding laten zien en ervaren.Tijdens het Filmweekend worden in totaal 8 films vertoond, allemaal op bijzondere locaties in Veenhuizen.
Vrijdag  18 september 2020
Op vrijdag worden 4 films vertoond, waarvan u er 2 bekijkt, deze zijn:
Capharnaüm
Il Colore Nascosto Delle Cose
What Will People Say
Woman At War
Zaterdag 19 september 2020
Op zaterdag worden 5 films vertoond, waarvan u er 3 bekijkt, deze zijn:
Le Grand Bain
Sette Giorni
Todos Lo Saben
What Will People Say
Yomeddine

U kunt bij uw reservering de filmvoorkeuren aangeven. Wij doen ons uiterste best om hieraan tegemoet te komen, maar kunnen helaas geen garantie geven.

* onder voorbehoud van filmrechten

Filmlocaties
Naast enkele ‘gouwe ouwen’ zijn wij er trots op dat we dit filmweekend ook in een aantal andere historische locaties van Veenhuizen de films mogen vertonen!
We zijn blij dat Coco Maria net als voorgaande jaren weer als centrale locatie fungeert voor het filmweekend. Naast dat er een van de films vertoond wordt, haal je hier jouw tickets op, staat de koffie en thee klaar, kun je genieten van een drankje, jouw maaltijd en napraten en genieten met elkaar.
Daarnaast worden er films vertoond in het Cellengebouw (De Rode Pannen), Koffielust en de voormalige wagenloods gebouwd in 1890 aan de Generaal van den Boschweg in Veenhuizen.

Datum vrijdag 18 en zaterdag 19 september
Prijzen Vrijdagavond (2 films) € 22,50 p.p.,  zaterdagmiddag- en avond (3 films) € 29,50 p.p., vrijdag en zaterdag (5 films)  € 47,50 p.p.
Reserveren
kan alleen via de website.
Locaties
diverse locaties in Veenhuizen, zie boven
Meer informatie? Kijk op filmfestivalveenhuizen.nl