GEANNULEERD IVM CORONA: Open dag Gevangenis Esserheem

GEANNULEERD IVM CORONA-VIRUS

Normaal gesproken kom je als brave burger niet in een gevangenis.
Veel mensen hebben dus geen idee hoe een gevangenis eruitziet en hoe het er binnen de muren aan toe gaat.
Om nieuwsgierigen toch de kans te geven eens een kijkje te nemen, houdt de penitentiaire inrichting Veenhuizen zaterdag 21 maart een open dag.
Esserheem, één van de twee gevangenissen in Veenhuizen, opent die dag de deuren. Belangstellenden moeten zich wel vooraf aanmelden.

Zonder aanmelding is een bezoek aan de open dag niet mogelijk
Aanmelden kan tot uiterlijk 29 februari, of tot het moment dat de open dag is volgeboekt.
Belangstellenden kunnen een mail sturen naar opendagpiveenhuizen@dji.minjus.nl.
Vanwege de beheersbaarheid – de gevangenis is immers gewoon in bedrijf – is er plek voor maximaal 250 bezoekers.
De minimumleeftijd voor een bezoek tijdens de open dag is twaalf jaar, kinderen vanaf deze leeftijd zijn alleen welkom onder begeleiding van een volwassene.

Genuanceerd beeld
“Met onze open dag willen we bezoekers de kans geven om zich een goed en genuanceerd beeld te vormen van het leven, werken en verblijven in een gevangenis”, legt Ingmar Klooster, directielid van PI Veenhuizen uit. “We geven de bezoekers een rondleiding door onze inrichting en personeel zal uitleggen wat detentie inhoudt, hoe de dag van een gevangene eruit ziet en welke inspanningen we doen om gedetineerden voor te bereiden op een geslaagde terugkeer in de samenleving.”

Esserheem heeft plek voor bijna 250 gedetineerden en heeft zowel de bestemming van gevangenis als Huis van Bewaring. In Esserheem zit een vadervleugel, waar gedetineerde vaders hun straf uitzitten en daarnaast kansen krijgen om hun vaderrol zo goed mogelijk in te kunnen vullen. Ook heeft Esserheem een zeer beperkt beveiligde afdeling. Hier verblijven gedetineerden die in de laatste fase van hun straf zitten en die overdag al buiten de gevangenismuren aan het werk mogen.

[Bron: ditisnorg.nl, 3 februari 2020]

Datum GEANNULEERD IVM CORONA-VIRUS zaterdag 21 maart 2020
Aanmelden uiterlijk 29 februari via opendagpiveenhuizen@dji.minjus.nl
Locatie Gevangenis Esserheem Veenhuizen
Meer informatie? Mail naar opendagpiveenhuizen@dji.minjus.nl