GEANNULEERD IVM CORONA: Pauperjazz

GEANNULEERD IVM CORONA

Jazz van de veengronden: eerste editie Pauperjazz festival in Veenhuizen

Op zondag 15 maart vindt de voorjaarseditie van Pauperjazz plaats. De eerste editie van het festival gaat krachtig van start met een prachtige line up. In het Verengingsgebouw, een indrukwekkend Rijksmonument centraal gelegen aan de Kolonievaart in Veenhuizen, trapt de jazzband “Pale Blue Dot” het festival af.Daarna is het de beurt aan gitarist Jesse van Ruller samen met saxofonist Maarten Hogerhuis. De zaal gaat om 14.30 uur open.

De Groningse/Drentse jazzband “Pale Blue Dot” speelt eigen composities van swingende, akoestische jazzrock/fusion.

Jesse van Ruller en Maarten Hogenhuis zijn bekende namen in de Nederlandse jazzscene. Van Ruller staat tot ver buiten Nederland bekend als één van de beste hedendaagse jazzgitaristen. Maarten Hogenhuis is onder meer bekend van de superjazzformatie BRUUT!, Krupa & the Genes en leidt zijn eigen trio. Maarten speelde de afgelopen jaren op grote podia over de hele wereld, maar nu strijkt hij samen met Jesse neer in Veenhuizen op Pauperjazz. Van Ruller en Hogenhuis spelen originele eigen composities en minder bekende standards uit het American Songbook.

Bart van der Meij, een van de organisatoren van Pauperjazz: “Het prachtige Veenhuizen kent een mooi cultuuraanbod, maar kan nog wel wat muziek gebruiken. En wat is er mooier dan de melodische en soms weemoedige klanken van de jazzmuziek naar de Drentse veengronden brengen? Zo is Pauperjazz geboren. Een jazzfestival met een missie.

 

Datum GEANNULEERD IVM CORONA 15 maart 2020
Tijd 15.00-18.00 uur, zaal open om 14.30 uur
Entree Early bird € 16,40 p.p., Standaard € 18,90 p.p.
Locatie Het Verenigingsgebouw, Hoofdweg 116 Veenhuizen
Meer informatie? Volgt.
Kaarten via www.pauperjazz.nl