Puzzeltochten per fiets en te voet in en om Veenhuizen 21 t/m 24 mei

Trek eropuit tijdens het Hemelvaartweekend en ontdek het bijzondere gevangenisdorp Veenhuizen en omgeving! Vind de juiste locaties met behulp van een GPS en beantwoord vragen om verder te komen. Leuk voor jong en oud!

Optie 1: ZWERFTOCHT (GPS-FOTOPUZZELTOCHT)
Een mooie wandeling door Veenhuizen met een GPS. Je komt op de mooie en interessante plekken in Veenhuizen en ziet zo op een leuke en actieve manier meer van Veenhuizen en haar geschiedenis.

Nadat je de materialen hebt opgehaald ga je met een fotoboekje en vragen, al wandelend op pad door het mooie en culturele gevangenisdorp. Tijdens de tocht kom je op verschillende bijzondere locaties (waypoints). Hier moet je zelf goed kijken welke foto bij welke locatie past en de vragen bij deze plek beantwoorden, alleen zo vind je de juiste route.

De Zwerftocht is een leuke en creatieve manier om te leren omgaan met het GPS-oriëntatiesysteem en meer te zien en leren over Veenhuizen. Ook zeer geschikt om te doen met kinderen!

Prijs: vanaf 12 jaar € 7,50 p.p / kinderen 7 t/m 12 jaar € 5,00 p.p.
Duur: +/- 1,5 uur


Optie 2: 
FIETS (GPS-FOTOPUZZELTOCHT)
Ontdek de mooie omgeving van Veenhuizen op de fiets. De fietstocht is ongeveer 40 km lang en komt langs diverse historische bezienswaardigheden en de mooie natuur van zowel Groningen, Friesland als Drenthe.

Nadat je de materialen hebt opgehaald is het tijd om op pad te gaan. In de GPS staan diverse punten (waypoints). De punten staan alleen niet in de juiste volgorde. Aan de hand van de meegekregen foto’s, weet je wanneer je op een locatie bent aangekomen. Beantwoord vervolgens de vraag behorende bij deze locatie en vindt de juiste route. Deze fietstocht is leuk voor jong en oud! Tegen een meerprijs is het mogelijk om een fiets bij ons te huren.

Prijs: € 12,50 p.p. excl. fiets (kinderen van 7 t/m 12 jaar: € 7,50 p.p.)
Duur: Je mag er de hele dag over doen!

Datum
donderdag 21 tot en met zondag 24 mei
Locatie
in en rondom Veenhuizen
Informatie en reserveringen
W: https://www.actief-veenhuizen.nl/gezinsactiviteiten
T: 0592 785804
E: info@actief-veenhuizen.nl
Let op: reserveren is noodzakelijk!