Workshop “Bier, en dan?” bij Maallust

Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen brouwt onder- en bovengistende bieren van naam en faam, die in heel Nederland verkrijgbaar zijn. Christian is een groot bierliefhebber, dus de link naar ‘Bier, en dan?’ was snel gelegd.

Bier is – en dat wist je vast – ook een gefermenteerd product. Maar nadat je je bier hebt gebrouwen, kan er nóg veel meer mee. Denk dan aan azijn en mosterd, maar bijvoorbeeld ook aan de bostel (een restproduct bij het bier brouwen). Je kan de bostel prima door je desemdeeg heen kneden, voor een bierborstelbrood. Omdat het nog zeer eiwitrijk is, kan je er ook nog anderen dingen mee doen, miso maken bijvoorbeeld.

Kortom, tijdens deze dagvullende workshop neemt Christian Weij, schrijver van Verrot Lekker (het praktische fermentatie doe-boek), je mee naar de wondere wereld van fermenteren. We starten de dag met een introductie over fermenteren, de basis. Daarna gaan we verder de diepte in en ga  je ook zelf aan de slag om potten te vullen.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie, receptideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis van het fermenteren en over de link tussen al die goeie beestjes en onze gezondheid.

Je gaat naar huis met:
– gefermenteerde mosterd met bier
– azijn van bier
– bierbostel miso
– gefermenteerde frisdrank met hop
– pickles met bier

Datum zaterdag 21 september
Tijd van 10.00 tot circa 16.00 uur
Kosten
€ 130,- (inclusief proefhapjes, lunch met gefermenteerde pickles, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en dagafsluiting met een proeverij van Maallust bieren)
€ 157,50 (bovenstaande en het fermentatieboek ‘Verrot lekker’)
€ 159,95 (bovenstaande en het tweede fermentatieboek ‘Verrot Gezond’ (dat komt op 26 mei uit)
Locatie Bierbrouwerij Maallust, Hoofdweg 140 Veenhuizen.
Aanmelden kunt u hier