Workshop worst maken

Het is geen geheim, Rik is dol op worst! Het allerliefste maakt hij zijn worst zelf, van vlees van zijn eigen Mangalica bosvarkens.
Worst maken is een leuke bezigheid die je alleen, of met elkaar kunt doen. De afgelopen jaren heeft Rik zich de kunst van het worst maken volledig eigen gemaakt en wil zijn kennis graag met je delen.

De workshop wordt gegeven door Rik Dortmond, chef-kok bij Hotel Restaurant Bitter en Zoet. Zijn liefde voor charcuterie heeft geleid tot veel onderzoek, lezen, doen en experimenteren. De charcuterie en worst bij Bitter en Zoet is van zijn hand.

We beginnen deze workshop met een bezoek aan onze eigen varkens in het bos. Maak kennis met het Hongaarse wolvarken en zie met eigen ogen hoe zij zich een perceel bosgrond volledig eigen maken.

Daarna keren we terug naar Bitter en Zoet en leer je allereerst de theorie van het maken van verse worst. Wat gaat er in een worst, waar haal je de ingrediënten en waar moet je op letten bij het maken van worst. Natuurlijk zijn er verschillende worst-creaties te proeven.

Tijd voor actie, handen uit de mouwen, je brengt het geleerde in de praktijk met het bereiden van een aantal worstvarianten. Na afloop krijg je alle recepten die we hebben bereid mee, zodat je thuis ook aan de slag kunt.

Voorafgaand aan de workshop lunchen, of afsluitend dineren? Dat kan, kijk op onze website voor de mogelijkheden.

Datum zondag 13 september
Tijd 12.30-17.00 uur
Kosten € 42,50 p.p.
Reserveren Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. U kunt zich opgeven via info@bitterenzoet.nl of 0592-385002
Meer informatie? Kijk op https://www.bitterenzoet.nl/omgeving/agenda