Workshop zuurkool maken

Je eigen zuurkool maken moeilijk? Met de juiste techniek, laat jij een gewone witte kool, die van zichzelf al heel knap is, transformeren in knisperende zuurkool. Fris, smakelijk en bomvolle goede bacteriën voor je darmen. Fermenteren kan je leren, het is hartstikke makkelijk, leuk en gezond.

De workshop wordt gegeven door Mirjam Veenman. Zij fermenteert al jaren en is één van de organisatoren van het enige fermentatiefestival in Nederland: Rotzooi fermentatiefestival.

Mirjam vertelt wat fermenteren inhoudt en laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan. En uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen. We vullen met elkaar 2 potten met groenten (dus naast de zuurkool ook nog iets anders), die je mee naar huis neemt om daar te fermenteren. Ze laat je ook van alles proeven en zal jouw vragen over fermenteren beantwoorden.

Voorafgaand aan de workshop lunchen, of afsluitend dineren? Dat kan, kijk op de website voor de mogelijkheden.

Datum zondag 22 november
Tijd 14.00-±16.30 uur
Kosten € 35,00 p.p.
Reserveren Er is ruimte voor maximaal 8 deelnemers. U kunt zich opgeven via info@bitterenzoet.nl of 0592-385002
Meer informatie? Kijk op https://www.bitterenzoet.nl/omgeving/agenda