Piepers en Paupers

Ondernemers Jan Willems en Alida van Dellen hebben hun luxe frietzaak Piepers en Paupers op zaterdag 18 april geopend.

Luxe broodjes en dranken,  ambachtelijke kroketten van KrokettenKunst, huisgemaakte friet, snacks,  hamburgers, softijs, milkshakes en sundaes.

De ondernemers zijn sinds 1 februari bijna elke dag in Veenhuizen geweest om hun nieuwe zaak op te zetten. Het plan was om op 4 april proef te draaien, tijdens een evenement georganiseerd door Brouwerij Maallust. Vanwege het verbod op evenementen ging dat niet door. De officiële opening zou 12 april plaatsvinden. ‘Maar de jongen die voor ons het interieur bouwt, moest twee weken in quarantaine, omdat zijn vader positief was getest op corona.

De beslissing om ondanks de coronacrisis toch te starten, kwam na de laatste toespraak van premier Rutte op 31 maart. ‘Toen werd duidelijk dat de maatregelen verlengd zouden worden. En het kan zomaar veel langer duren en we willen niet nog maanden wachten. Het gevoel is ook dat het met de bestrijding van het virus de goede kant opgaat. We zijn er nog niet, maar we kunnen wel voorzichtig beginnen, met alle maatregelen die daarbij horen.

Piepers en Paupers  is geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 20.00 uur.

De molen staat op het Maallust-terrein, waar vanaf eind negentiende eeuw agrarische productieverwerking plaatsvond. In de voormalige graanopslag is brouwerij Maallust gevestigd en in de oude zuivelfabriek is kaasmakerij Kaaslust te vinden.

[Bron: Snackkoeriers.nl]