Film “1 geschiedenis, 7 verhalen” genomineerd voor award

De film over de unieke geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid is één van de twaalf genomineerden voor de Heritage in Motion Award. Vrijdag 29 september wordt in Skopje bekendgemaakt wie de award krijgt. Heritage in Motion gaat over thema’s die te maken hebben met cultuur- en natuurerfgoed in Europa.

De film vertelt het ongelofelijke verhaal van zo’n 100.000 landlopers, weeskinderen en paupers. Ze werden heropgevoed om zich aan de armoede te kunnen ontworstelen. De drijvende kracht achter de Maatschappij van Weldadigheid, Johannes van den Bosch, neemt de bezoekers mee in zijn visioen van een betere wereld. In een decor van geanimeerde prenten en schilderijen brengt Johannes van den Bosch de tijd terug en leidt je rond in ‘zijn’ Koloniën. De film wordt in verschillende vlakken geprojecteerd op een speciale drager die het typische rasterpatroon van de landschappen van de Koloniën weerspiegeld.

De film is zien in Museum De Koloniehof in Frederiksoord, het Gevangenismuseum in Veenhuizen en in bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas (België). In het voorjaar van 2018 is de presentatie ook in het nieuwe bezoekerscentrum van Ommerschans te bekijken.

Een teaser van de film kunt u hier bekijken.