Het verhaal van Nederland in Veenhuizen met podwalk!

Het Verhaal van Nederland vertelt het verhaal van het land waarin we wonen. Over mensen die hier ooit hebben geleefd. Mensen zoals jij en ik. Die voor dilemma’s stonden, keuzes moesten maken, moesten overleven. Die moesten vluchten of in dit land een nieuw leven moesten opbouwen. Een verhaal met gouden bergen en zwarte bladzijden. Dat ons laten zien wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Een verhaal over strijd en verzoening. Over vroeger en nu. Dit is ons verhaal.

Een van de TV-afleveringen speelt zich af in Veenhuizen.
In de 19e eeuw beleeft ons land de Industriële Revolutie; een tijd van nieuwe uitvindingen en technische vooruitgang. Maar voor veel mensen is het een tijd van grote armoede en ellende. Idealistische burgers willen de samenleving verbeteren en dat begint bij een beter mens. In deze wandeling vertellen we het verhaal van rijkdom en armoede in de 19e eeuw. En gaan we op zoek naar sporen van deze geschiedenis rond de Koloniën van Weldadigheid in het Drentse Veenhuizen.

Er is ook een podwalk gemaakt over Veenhuizen, zie https://www.veenhuizenboeit.nl/agenda/podwalk-wandeling-het-verhaal-van-nederland-veenhuizen/

Kijk voor meer informatie over Het verhaal van Nederland op hetverhaalvannederland.nl