Netwerkbijeenkomst stichting Vrienden van het Pauperparadijs

Op maandag 9 maart om 19.30 uur organiseren de initiatiefnemers van Stichting Vrienden van Het Pauperparadijs een netwerkbijeenkomst in Brouwerij Maallust in Veenhuizen. Geïnteresseerden zijn hierbij van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Over de Stichting
Een groep Drentse ondernemers heeft onlangs de Stichting Vrienden van Het Pauperparadijs in het leven geroepen om grootschalige culturele evenementen te ondersteunen. Hoogwaardig cultureel aanbod versterkt het gevoel van saamhorigheid en trekt publiek naar de provincie. Juist in Drenthe, waar we trots zijn op het theateraanbod, heeft theatermaker Tom de Ket, geboren en getogen in Assen, plannen voor meer voorstellingen. Hij wil naast Het Pauperparadijs ook andere Drentse verhalen brengen met een landelijke uitstraling, die een groot, breed publiek aanspreken en tegelijk dicht op de huid zitten van onze tijd.

Verankeren hoogwaardig theateraanbod
Continuïteit van een breed aanbod van theater, podiumkunsten en culturele evenementen in Drenthe is van essentieel belang. Ondernemers willen dit van harte ondersteunen en daarom heeft een groep Drentse ondernemers onlangs de Stichting Vrienden van Het Pauperparadijs in het leven geroepen. Met steun van regionale ondernemers wordt een succesvolle terugkeer van het populaire theaterspektakel dit jaar dan ook mede mogelijk gemaakt. Daarnaast wil de stichting met Drentse ondernemers kijken hoe zij het cultureel aanbod verder kunnen ondersteunen. Met elkaar hopen ze te kunnen meewerken en meedenken om bijzondere evenementen in de provincie mogelijk te maken en te verankeren. Er hebben zich al diverse ondernemingen en andere maatschappelijke organisaties aangemeld om het Pauperparadijs te ondersteunen.

De netwerkbijeenkomst
Tijdens de gezellige avond op 9 maart, met uiteraard een biertje, kunnen de ondernemers kennis met elkaar maken en vertellen de initiatiefnemers meer over hun visie en missie. Daarnaast zullen regisseur Tom de Ket, producent Wolter Lommerde en auteur Suzanna Jansen aanwezig zijn om te vertellen over theaterspektakel Het Pauperparadijs en over hun ambitie voor Drenthe de komende jaren.