Ontdek klassieke muziek van topmusici: Festival Veenhuizen gaat door

Festival Veenhuizen gaat door! Tegen het decor van historische gebouwen, statige lanen en wondermooie natuur verrijst op 20 en 21 augustus 2021 het intieme festival met concerten, pop-up optredens, wandelingen en gezellige plekken voor een hapje en een drankje. Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival met klassieke muziek en verwante genres.

Fuse maakt avontuurlijk festivalprogramma

De programmering van het festival is dit jaar in handen van Fuse. Fuse is een veelzijdig ensemble dat al jaren menig podium bestiert en in 2019 de Edison Klassiek publieksprijs in de wacht sleepte. Ze zijn ook bekend als huisband van tv-programma Podium Witteman, waar ze sinds 2015 vaste gast zijn. Het muzikale DNA van Fuse en de frisse blik van het zestal op klassieke muziek en verwante genres is ongetwijfeld terug te zien en horen op Festival Veenhuizen. Het belooft een avontuurlijk programma te worden, een mix van ervaren muzikanten en aanstormende talenten die bruisen van de creativiteit.
“We zijn vereerd om de programmering voor Festival Veenhuizen in handen te nemen. We hebben gezocht naar een uitbundige en fantasierijke line-up en dat is gelukt! Tegen het historische decor van dit prachtige gebied, boordevol verhalen en unieke concertlocaties, zal van alles te beleven zijn. We hebben muzikale vrienden uitgenodigd en artiesten waar we zelf fan van zijn, waar we mee hebben samengewerkt, die ons verrast en betoverd hebben.” (Fuse)

Van klassieke muziek en jazz tot wereldse volksmuziek

Festival Veenhuizen heeft voor ieder wat wils: van de mooiste klassieke muziek en jazz tot wereldse volksmuziek, dans, poëzie en spannende kruisbestuivingen. Het programma start op vrijdag 20 augustus met een feestelijke openingsavond, waar het publiek getrakteerd wordt op twee concerten op twee verschillende locaties. Op zaterdag zijn er de hele dag concerten te beleven op allerlei prachtige locaties, verspreid over heel Veenhuizen. Een tipje van de sluier: het Margaretha Consort speelt prachtige 17e eeuwse barokmuziek in de Koepelkerk, slagwerker Dominique Vleeshouwers en danser Redouan bundelen hun slagwerk- en danskunsten, het NAKK (Nieuw Amsterdamse Klarinet Kwartet) blaast Mahler tot leven en rising star Fuensanta zal het buitenpodium bij Coco Maria verwarmen met haar eigen muziek en 10-koppige band. Fuse is zelf ook in verschillende samenstellingen te zien in het programma. Zo speelt violiste Emma met haar zus, altvioliste Sofie, gaan Julia en Xavi Torres een viool-piano duel aan, sluit drummer Daniel aan bij Marius Preda en zijn zoons en geeft Adriaan met zijn kwartet Quinitique een eigenzinnig zonsondergang concert. 

Een plek vol verhalen

Veenhuizen is een plek vol verhalen. De voormalige Kolonie van Weldadigheid heeft een rijke geschiedenis en is zelfs genomineerd voor de Unesco Werelderfgoedlijst. Raak gevangen door muziek in een omgeving die meer dan anderhalve eeuw afgesloten was van de rest van de wereld. Bezoek optredens op historische locaties, maak een literair-muzikale wandeling of word verrast door een concert vanaf je terrasstoel bij de lokale horeca: proef het lokaal gebrouwen bier bij Maallust, de handgemaakte friet bij Piepers & Paupers of combineer een lunch met muziek bij Bitter & Zoet.

Op dinsdag 15 juni opent de kaartverkoop voor het festival. Voor meer informatie over het programma en voor het reserveren van kaarten, kunt u terecht op www.festivalveenhuizen.nl

[Foto: Bob de Vries]