Otto Huisman nieuwe voorzitter Veenhuizen Boeit

Stichting Veenhuizen Boeit heeft een nieuwe voorzitter benoemd.
Dit is Otto Huisman, woonachtig in Roden. Hij is voormalig raadslid en wethouder in de gemeente Noordenveld.

Otto volgt Herman Beerda op die als lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap is benoemd en deze functie niet kon combineren met het voorzitterschap van Veenhuizen Boeit.

Het bestuur van Veenhuizen Boeit heeft vervolgens een commissie ingesteld met een kartrekker, een vertegenwoordiger uit het bestuur en een deelnemer, respectievelijk Liesbeth Korf, Paul van Urk Dam en Lambert Sijens.
Zij hebben zich gebogen over een lijst met kandidaten, hetgeen heeft geleid tot een voordracht en een unanieme benoeming in het bestuur.

“Wij zijn van mening dat Otto getuigt van een enorme drive om zich in te zetten voor Veenhuizen, voor de ondernemers en de bewoners. Hij heeft de nodige bestuurlijke ervaring, beschikt regionaal over een breed netwerk en staat met beide benen stevig op de grond”.

Otto zal vanaf heden regelmatig in Veenhuizen aanwezig zijn om vooral ook kennis te maken met de ondernemers.
Hierna volgt in het kort alvast een nadere kennismaking.

Mijn naam is Otto Huisman. In de stad Groningen geboren en in 1974 en samen met Remi in Roden komen wonen. Via een aantal omzwervingen ben ik bij de Provincie Groningen aan het werk gekomen en vanaf 1993 Milieu-inspecteur geweest. Daarnaast ben ik voor GroenLinks raadslid geweest, eerst in de gemeente Roden en later in Noordenveld en van 2010 tot 2014 wethouder. Na 25 jaar actief te zijn geweest in de politiek, heb ik in 2015 afscheid genomen en dus ook van de actieve politiek. In 2016 heb ik veel te vroeg afscheid moeten nemen van mijn Remi. Vanaf 1 augustus 2017 ben ik vervroegd met pensioen gegaan en mij gestort op het leven vol vrijwilligers werk.

Nu ben ik gevraagd de kar te trekken in Veenhuizen als voorzitter van Stichting Veenhuizen Boeit.
Ik ervaar dat als een geweldige uitdaging en grote eer om samen met het hele dorp aan de slag te gaan. We gaan snel van start met een kennismakingsronde omdat ik jullie ook wil leren kennen.