TWEEDE EDITIE FESTIVAL VEENHUIZEN ZONOVERGOTEN EN GOED BEZOCHT

Met prachtig weemoedige Zuid-Amerikaanse liederen sloot zaterdagavond 31 augustus de tweede editie van Festival Veenhuizen af. Zo’n 1.600 bezoekers genoten van 20 concerten in en om Veenhuizen gebracht door meer dan 100 musici. 

Op vrijdagmiddag maakten ruim 200 kinderen uit de gemeente Noordenveld kennis met klassieke muziek met een voorstelling van OORKAAN. Het Ebonit Saxofoonkwartet was die middag te gast bij de Penitentiaire Inrichting Esserheem. Vrijdagavond werd het festival officieel geopend met een double bill in twee overvolle kerken. 

Op de zonovergoten zaterdag ging het programma verder met vele concerten op bijzondere historische locaties als Het Verenigingsgebouw, het Nationaal Gevangenismuseum, de begraafplaats en op kleinere locaties als De Kunsttuin, Koffielust, Maallust en koffie- en theetuin Zunneschien. 

Aan het einde van de dag werd het uitverkochte slotconcert – dat gehouden werd in de openlucht – geplaagd door een paar fikse regenbuien. Maar publiek noch musici lieten zich van de wijs brengen. Donder en bliksem bleven op veilige afstand en zorgden voor een nog meer magische sfeer bij Coco Maria. Veenhuizen was met recht twee dagen lang de mooiste concertzaal ter wereld.

Festival Veenhuizen wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, gemeente Noordenveld, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gravin van Bylandt Stichting en het VSB fonds.