Veenhuizen Boeit steunt Pauperparadijs, Veenhuizen wil blijven boeien!

De Stichting Veenhuizen Cultuur en Toerisme (VCT) met de werknaam Veenhuizen Boeit, is een stichting die actief is op het terrein van cultuur, toerisme en (verblijfs)recreatie in en rond Veenhuizen.

De Stichting wordt daarbij middels een Raad van Advies ondersteund door de gemeente Noordenveld, de provincie Drenthe, het Recreatieschap Drenthe, LTO-Noord, Staatsbosbeheer, Kunst&Cultuur Drenthe, het Drents Landschap en het Rijksvastgoedbedrijf.

Veenhuizen Boeit kent deelnemers en dat zijn ondernemers uit en rond Veenhuizen, vooral actief in de culturele, recreatieve en toeristische sfeer.

Veenhuizen Boeit bepleit bij de rechtbank in Groningen het grote belang van het doorgaan van de voorstellingen. Dit in het kader van de bezwaarschriftenprocedure die een drietal bewoners hebben opgestart.

Veenhuizen staat al weer een aantal jaren op de kaart. Van groot belang voor de broze lokale economie.

Juist een voorstellingenreeks als het Pauperparadijs, die in twee jaar tijd bijna 100.000 bezoekers trekt is voor onze ondernemers van levensbelang. Zeker nu de mensen van het Pauperparadijs er net als vorig jaar alles aan doen om de overlast goed te beheersen, vinden wij het doorgaan een noodzaak.

Veel van onze deelnemers kunnen hierdoor een belangrijk deel van hun werkgelegenheid blijven bieden en Drenthe verrijken met een geweldige theatervoorstelling.

Uit de evaluatie van vorig jaar bleek dat bijna iedereen tevreden was over de voorstellingen. Dat moet dan dit jaar toch ook kunnen?

Laten we samen de schouders er onder zetten en er voor zorgen dat Veenhuizen blijft boeien!