Excellente bestemming

Ooit was Veenhuizen een dwangkolonie: een plek waar je niet vrijwillig heen ging. Nu is het een bezienswaardigheid met meer dan 100 rijksmonumenten én het Europese predicaat Destination of Excellence.

Een terechte benoeming, want Veenhuizen heeft veel te bieden. Verschillende mooie wandel- en fietsroutes leiden u langs uitzonderlijke monumenten, van zuivelfabriek tot elektriciteitscentrale. En niet te vergeten door heel veel natuur.
Naast al dit moois biedt het dorp meerdere prettige eetgelegenheden en overnachtingsplekken – natuurlijk gevestigd in monumentale panden. Zo kunt u overnachten in de oude consistorie, in een historisch bewaarderspand of in de voormalige apothekerswoning.

De fraaie architectuur, de afwisselende wandel- en fietsroutes, de aangrenzende natuur met oerbossen, hoogveen en esdorpen en verder de aanwezigheid van musea, galeries, horeca en historische overnachtingsplekken, maken Veenhuizen tot een aantrekkelijke bestemming voor cultuur- en natuurliefhebbers. Een destination of excellence bij uitstek dus…