De Tuinen van Weldadigheid

In de Tuinen van Weldadigheid groeien heel veel bijzondere groenten en aardappelen, maar ook fruit, bloemen en kruiden. Dit kleinschalige, multifunctionele biologische bedrijf met productie- en bezoekerstuinen ligt op een prachtige plek aan de rand van Veenhuizen.
In de mooi aangelegde bezoekerstuinen is een uitgebreide collectie historische en andere bijzondere groenten te bewonderen. Wat te zeggen van 60 soorten aardappelen, 50 soorten boontjes en 80 soorten kleinfruit? Wel eens gehoord van yakon, olijfkomkommer, oca, persimoen en amandel-aardappel? Maar er is meer: een weelde van kleur en vorm in de plukbloementuin, de verrassing van een doolhof, een grote vijver vol leven, een boomgaard met ganzen, kruidentuinen voor keuken en geneeskracht, maar ook smakelijke en sierlijke borders, laantjes en hagen. Zelfs een tuin die een kinderhart sneller doet kloppen.

Nieuw!
Vanaf dit seizoen hebben de Tuinen van Weldadigheid een winkel met eigen producten, van vers tot ingemaakt en ook zaden, plantjes, en allerlei tuinspullen.