De Tuinen van Weldadigheid

Biologische teelt van groenten en zaai-, plant- & pootgoed, recreatie & educatie, dagbesteding

In de Tuinen van Weldadigheid groeien heel veel bijzondere groenten en aardappelen, maar ook fruit, bloemen en kruiden. Deze kleinschalige, multifunctionele biologische zorgboerderij met productie- en bezoekerstuinen ligt op een prachtige plek aan de rand van Veenhuizen.
In de mooi aangelegde bezoekerstuinen is een uitgebreide collectie historische en andere bijzondere groenten te bewonderen. Wat te zeggen van 100 soorten aardappelen, 300 soorten boontjes, 80 soorten knoflook, 40 soorten rabarber en heel veel soorten fruitbomen en -struiken? Wel eens gehoord van yakon, olijfkomkommer, oca, persimoen en amandel-aardappel? Maar er is meer:  de verrassing van een doolhof, een grote vijver vol leven, een boomgaard met ganzen, kruidentuinen voor keuken en geneeskracht, maar ook smakelijke en sierlijke borders, laantjes en hagen. Zelfs een tuin die een kinderhart sneller doet kloppen.

Nu ook webwinkel
In onze webwinkel verkopen we biologische zaden, aardappelpootgoed, bijzondere knolgewassen & knoflook. Daarbij nog zelfgemaakte producten als chutney, sambal & knoflookbloemstelentapenade.
Biologische zaden en  chutney, sambal & knoflookbloemstelentapenade zijn tevens te koop bij het TIP (Tourist Info Punt) Veenhuizen