Actief-Veenhuizen en het Gevangenismuseum organiseren een activiteit voor het hele gezin: Boeven in Touw.

Het is een combinatie van een spannend bezoek aan het Gevangenismuseum en een avontuur hoog in de touwen van het klimbos in Veenhuizen. Boeven in Touw is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. In het museum ligt de speurtocht ‘de Vloek van Veenhuizen’ klaar. Kinderen worden meegenomen op een reis door de tijd met het spannende verhaal rond Gaius van Veenhuizen. Gaius is vervloekt en zit gevangen: wie kan de Vloek opheffen en hem bevrijden?

Natuurlijk is er nog veel meer te doen. Een kijkje bij de nieuwe expositie ‘Veenhuizen’, een ritje met de Boevenbus of een bezoek aan een echte gevangenis. En dan wacht er nog een spannend avontuur, hoog in de touwen van het Klimbos. Deze nieuwe activiteit van Actief-Veenhuizen ligt pal naast gevangenis Esserheem, op zo’n 400 meter afstand van het museum.

In het Klimbos is een route met uitdagende hindernissen gemaakt, op een hoogte van 5 tot 8 meter. Bekijk het boevendorp Veenhuizen maar eens vanuit de lucht. Een bezoeker vertelt: “Een hele leuke combinatie van cultuur en actief bezig zijn. We hebben een topdag gehad, zeker een aanrader voor een gezellig dagje uit met de familie!”

De activiteit is elke woensdagmiddag in de schoolvakantie. Het museum is te bezoeken vanaf 10.00 uur en er kan geklommen worden tussen 14.00-17.00 uur. Klimmen is alleen geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Meer info: www.gevangenismuseum.nl