Het verhaal van Nederland: Veenhuizen – podwalk (wandeling)

Het Verhaal van Nederland vertelt het verhaal van het land waarin we wonen. Over mensen die hier ooit hebben geleefd. Mensen zoals jij en ik. Die voor dilemma’s stonden, keuzes moesten maken, moesten overleven. Die moesten vluchten of in dit land een nieuw leven moesten opbouwen. Een verhaal met gouden bergen en zwarte bladzijden. Dat ons laten zien wie we zijn en hoe we zo zijn geworden. Een verhaal over strijd en verzoening. Over vroeger en nu. Dit is ons verhaal.

In deze audiotour neemt Daan Schuurmans u op locatie mee op reis door de geschiedenis. Aan de hand van sporen in het landschap, zoals gebouwen en monumenten vertelt hij wat er is gebeurd op de plek waar u op dat moment staat. Welke rol de bewoners van toen; de helden, schurken en het ‘gewone’ volk, daarin hadden. En de gevolgen daarvan voor ons land zoals wij het nu kennen. Door de koppeling met gps weet Daan precies waar u bent, en vertelt hij waar u naartoe moet en waar moet kijken.

 Tijdens deze wandeling in Veenhuizen loopt u rondom de unieke Kolonie van Weldadigheid en waant u zich in een andere tijd. De route leidt ons ook door bossen en over het vlakke Drentse land.

In de 19e eeuw beleeft ons land de Industriële Revolutie; een tijd van nieuwe uitvindingen en technische vooruitgang. Maar voor veel mensen is het een tijd van grote armoede en ellende. Idealistische burgers willen de samenleving verbeteren en dat begint bij een beter mens.
In deze wandeling vertellen we het verhaal van rijkdom en armoede in de 19e eeuw en gaan we op zoek naar sporen van deze geschiedenis rond de Koloniën van Weldadigheid in het Drentse Veenhuizen.

App downloaden
Ontdek het verhaal van Veenhuizen met de gratis podwalk app Het verhaal van Nederland. Download hem in de App Store of Play Store.

App gebruiken
Omdat de app gps-gestuurd is, zijn de volledige audiotours alleen te beluisteren op locatie. Dus trek uw wandelschoenen aan en ga naar de startlocatie van de door u gekozen podwalk. Open daar de app, en de rest wijst zich vanzelf. Vergeet uw koptelefoon/oortjes niet!

Neem op NTR | Het verhaal van Nederland – Veenhuizen alvast een voorproefje via de audioteaser.

Datum dagelijks
Afstand  5,6 km
Start-en eindpunt  Haulerweg 2, 9341 TJ Veenhuizen
Navigatie voor parkeren Laan van Weldadigheid