Kaaslust

De oude zuivelfabriek op het Maallustcomplex heeft een heel toepasselijke nieuwe bestemming gekregen: er is tegenwoordig een kaasmakerij in gevestigd. Kaaslust bereidt er op ambachtelijke wijze tal van bijzondere kazen. Van koemelk, maar ook van schapenmelk, geitenmelk en buffelmelk. In de goed gesorteerde winkel kunt u allerlei soorten kaas aanschaffen. Volle boerenkazen, maar ook basilicum-knoflook kaas, pestokaas en fenegriekkaas – om maar wat specialiteiten te noemen.

Groepen kunnen een rondleiding en een proeverij boeken, of een bourgondisch kaasbuffet. U kunt zelfs met uw collega’s, familie of vrienden een workshop kaasmaken volgen – bepaald niet alledaags. Na afloop mag u uiteraard uw zelfbereide kazen mee naar huis nemen, waar ze verder kunnen rijpen.

Het monumentale gebouw van de voormalige zuivelfabriek dateert uit 1903 en is met veel oog voor detail gerenoveerd. Wie omhoog kijkt, ziet boven de lange stellingen vol rijpende kazen nog de contouren van de oude fabriek. Een unieke plek om de sfeer van het vroegere Veenhuizen te proeven – en meteen ook de heerlijke kazen van Kaaslust!

Voor meer informatie en of vragen (omtrent rondleidingen, proeverijen en workshops) kunt u mailen naar info@kaaslust.nl.