Maallust bier

De graanmaalderij uit de tijd van de Rijkswerkinrichting heeft een nieuwe bestemming gekregen. Helemaal in het teken van het ambachtsverleden van Veenhuizen, maar… met een knipoog. Was alcohol vroeger in de kolonie een verboden drank, nu wordt er in de voormalige graanmaalderij bier gebrouwen. In indrukwekkende koperen ketels.

Bierbrouwerij Maallust is een initiatief van een groep zware jongens met een hart voor bier en voor Veenhuizen. Dankzij hen heeft Veenhuizen nu zijn eigen speciale bieren, van zowel hoge als lage gisting. In het proeflokaal en op het terras staan bieren als tripel, blond, vienna en weizen op de kaart.

Brouwerij Maallust is gevestigd op het Maallustcomplex. Hier staan verschillende historische monumenten, zoals de oude zuivelfabriek en de molen, die fraai zijn gerestaureerd en een nieuwe bestemming hebben gekregen.
Een bijzondere plek om een bijzonder biertje te drinken.

Ontdek de smaak van ons bier!

Beleef een rondleiding door brouwerij Maallust en zie, hoor en proef waar de authentieke smaak van onze bieren ontstaat.
Natuurlijk schenken we daarbij ook vier van onze heerlijke speciaalbieren. Een rondleiding kan bijna niet lekkerder smaken!

Van tevoren lunchen of na die tijd gezellig nazitten? Dat kan ook in het altijd gezellige proeflokaal!

Rondleidingen worden alleen in het weekend gegeven en zijn uitsluitend voorafgaand via de website of via de mail te boeken. Bij vragen kan er natuurlijk altijd telefonisch contact worden opgenomen: 0592-388971

Kijk voor alle rondleidingen en proeverijen op https://www.maallust.nl/proeflokaal/bierproeverij-en-rondleidingen/