Vijf Paaltjesroutes

Vijf wandelroutes (vijf paaltjesroutes), geactualiseerd en opnieuw uitgegeven!
Langs de elektriciteitscentrale en het houtjesplein, de marechaussee-kazerne, de oude zuivelfabriek en door het Fochteloërveen – vijf bewegwijzerde wandelroutes voeren u dwars door Veenhuizen en de natuur eromheen.

De routes laten zien hoe veelzijdig Veenhuizen is. Steeds is het beeld weer anders. Dan loopt u weer langs statige witgepleisterde monumenten en carrévormige gestichten en dan weer over kaarsrechte beukenlanen door dichte bossen. Tal van bouwstijlen wisselen elkaar af en de natuur biedt onderwijl mooie doorkijkjes.

Veenhuizen Boeit heeft de routebeschrijvingen compleet geactualiseerd,  vol interessante informatie over de plekken die u passeert.
Waar diende de ijskoepel voor, hoe komt het mysterieuze Spaanse Kerkhof aan zijn naam en waarom werden er in de jaren twintig van de negentiende eeuw zoveel wezen in Veenhuizen ondergebracht?
U komt het allemaal te weten tijdens een wandeling door middel van de vijf paaltjesroutes. Deze zijn ook digitaal te bekijken:

Gestichtsroute (blauw), lengte 2,2 km Klik hier
Ambachtsroute (rood), 3,5 km Klik hier
Sterrebosroute (geel), lengte 5 km Klik hier
Fochteloërveenroute (groen), lengte 5,5 km Klik hier
Slokkertroute (wit), lengte 7 km Klik hier

De route-flyers zijn onder meer verkrijgbaar bij het Tourist Info Punt (https://www.veenhuizenboeit.nl/veenhuizen/tourist-info-punt/) aan de Oude Gracht 40. Hier is ook een plattegrond verkrijgbaar waarop alle paaltjesroutes zijn aangegeven.

Afhankelijk van het weer en het seizoen kunnen sommige paden drassig zijn. Stevige schoenen worden daarom aanbevolen.