Geotour Kop van Drenthe: ook in Veenhuizen!

Ontdek de regio Kop van Drenthe ook ontdekken via een echte GeoTour: in het gebied zijn meer dan 70 schatten verstopt die de lokale verhalen uit het gebied vertellen.
Deze zoektocht, aan de hand van GPS-coördinaten, is ook wel bekend onder de naam geocachen.

De GeoTour Kop van Drenthe is de 2e tour in Nederland en uniek in zijn opzet! De activiteit is voor iedereen gratis lopend of fietsend uit te voeren en deelname gaat eenvoudig via een te installeren app op geocaching.com.
De geschatte tijd om de gehele GeoTour te voltooien is circa 4 dagen.
Na afloop van de GeoTour kan men met een ingevuld paspoort een unieke geocoin (souvenir) verkrijgen bij VVV Assen.

Stichting Kop van Drenthe, het samenwerkingsverband op het gebied van toeristische regiopromotie bestaande uit betrokken regionale ondernemers en de gemeenten Assen, Tynaarlo en Noordenveld is organisator van de Geotour.
“Met de GeoTour hopen we nog meer mensen enthousiast te maken voor ons unieke gebied en de vele verhalen die hier te vertellen zijn” laat regiocoördinator Jolanda Doornbos weten. Vele vrijwilligers hebben hier als team hard aan gewerkt de afgelopen maanden. Per verhaallijn zijn ze bezig geweest met het ontwerpen en maken van unieke caches, de één nog mooier en origineler dan de andere”.

De 7 verhaallijnen die verteld worden middels de GeoTour Kop van Drenthe gaan over de diversiteit van het Landschap, het meisje van Yde, Berend Botje, Koloniën van Weldadigheid, Vrouw Lebbe, Ontstaan van Assen en de TT (verhalen van toen).
Per verhaallijn zijn circa 10 caches verstopt rondom de plaats waar het verhaal zich afspeelt.

Uniek in deze Geotour is de samenwerking met vrijwilligers en de bedrijven uit de regio, meer dan 30 bedrijven uit de regio hebben zich verbonden aan de Geotour. Zij zien dit als een nieuwe kans voor gasten om de regio beter te beleven en hun onderneming onder de aandacht te brengen.

Stichting Kop van Drenthe is organisator van de GeoTour, de drie gemeenten, het Recreatieschap Drenthe, Marketing Drenthe en Provincie Drenthe zien het als een waardevolle aanvulling voor de regio en ondersteunen dit initiatief.


Meer informatie over de GeoTour en de relevante downloadlinks zijn te vinden via www.kopvandrenthe.nl of neem contact op via info@kopvandrenthe.nl.