Kinderspeurtochten in het Gevangenismuseum

In het Nationaal Gevangenismuseum zijn verschillende gratis speurtochten voor kinderen uitgezet. Deze zijn gratis af te halen bij de kassa/balie van het museum.

Lange Leo
Kun je nog niet zo goed lezen? Geen probleem! Lange Leo, onze gezellige gevangenisboef, speelt graag voor gids. Hij heeft zich in het museum op een heleboel bijzondere plekjes verstopt en hoopt dat jij hem vindt. Voor jou en je (groot)ouders is er een vrolijke plattegrond, vol korte verhaaltjes over gevangenissen vroeger en nu, die je helpt bij je zoektocht.

Vloek van Veenhuizen
In het Gevangenismuseum zijn geheimzinnige papieren teruggevonden, die een eeuwenoud verhaal vertellen. Een verhaal over Gaius, die smoorverliefd is op Marieke. Maar… Gaius is vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig…?

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud? Hou je van spannende verhalen en geheime spreuken? Dan is ‘De Vloek van Veenhuizen’ echt iets voor jou. Je maakt een reis door de tijd en leert in iedere tijdsperiode één van de vrienden van Gaius kennen. Gaandeweg ontdek je de spreuk die de vloek opheft. Kun jij Gaius helpen en met zijn geliefde Marieke herenigen?