Tuinen van Weldadigheid

Biologische teelt van groenten en zaai-, plant- & pootgoed, recreatie & educatie, dagbesteding

De ruim 2 hectare grote bezoekerstuinen zijn een weldaad van biodiversiteit. Op sommige plaatsen groeien de groenten strak in het gelid en wordt er geschoffeld, op andere plaatsen gaat de natuur zijn gang. Het wemelt op de tuinen dan ook van de bijzondere planten en dieren. Met 100 soorten aardappelen, 300 soorten peulvruchten en 80 soorten knoflook, kun je met recht zeggen dat we verzamelaars zijn. Daarnaast telen we van alles wat we leuk vinden, waaronder veel historische en bijzondere groenten. Omdat we ook van bloemen, kruiden en fruit houden, is daar ook volop van te genieten.

Al wandelend kom je steeds in een ander tuindeel. In de boomgaard wordt je verwelkomd door ganzen en kippen. Op de diverse groentetuinen valt veel bijzonders te ontdekken. Laat je betoveren door de vele bloemen, bijen en vlinders of geniet van een kikkerconcert bij de vijver. Strijk even neer in de kruidentuin of in de kindertuin. Verdwaal in het doolhof, kortom geniet!

Omdat we met dit leuke bedrijf altijd druk zijn, hebben we besloten de tuinen alleen nog open te stellen voor groepen op afspraak en in juni, juli, augustus en september geven we zondagmiddag op inschrijving een rondleiding. Natuurlijk zijn de tuinen ook te bekijken tijdens onze evenementen.

Nu ook webwinkel
In onze webwinkel verkopen we biologische zaden, aardappelpootgoed, bijzondere knolgewassen & knoflook. Daarbij nog zelfgemaakte producten als chutney, sambal & knoflookbloemstelentapenade.